Actualitate, Politic

UDMR dă atacul la Avocatul Poporului. Ce pune la cale Kelemen Hunor?

Zilele Renatei Weber sunt numărate. Coaliția de guvernare se pregătește să execute Avocatul Poporului, dar nu s-au înțeles pe cine va aduce ca înlocuitor, în septembrie.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc în plen, marţi, 15 iunie, de la ora 15.00, iar pe ordinea de zi sunt rapoartele de activitate privind Avocatul Poporului pe anii 2018, 2019 şi 2020, cât şi rapoartele de activitate ale CSAT pe 2019 şi 2020.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, e convins că rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului vor fi respinse marți, în plenul reunit al Parlamentului, urmând ca în luna septembrie Renate Weber să fie înlocuită.

„Vom respinge raportul la Avocatul Poporului şi la CNA. Celelalte două rapoarte vor fi votate, vor fi susţinute de grupurile noastre”, a arătat Kelemen Hunor, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Cine o va înlocui pe Renate Weber?

În cadrul coaliției de guvernare există mai multe opțiuni, iar Ludovic Orban insistă ca liberalii să fie cei care vor numi Avocatul Poporului. Propunerile vehiculate până în prezent pentru șefia Avocatului Poporului sunt Flavius Baias, susținut de PNL, și Gyula Fabian, susținut de UDMR.

Întrebat dacă există în coaliţia de guvernare un acord cu privire la persoana care va prelua conducerea Avocatului Poporului, liderul PNL a răspuns: „Am avut discuţii. Cu siguranţă vom ajunge la o înţelegere. Suntem pe punctul de a ne înţelege. Când vom ajunge la o înţelegere, o vom anunţa”„Suntem departe de a veni cu nume, cu prenume în acest moment Domnul Fabian, da, e o variantă, dar nu am discutat şi vom discuta în continuare când va veni momentul”, a declarat și Kelemen Hunor.

 

Sursa: national.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile