Adrian Criș, laura gal
Actualitate, Opinii

În România, unui deputat îi este refuzat dreptul la replică!?

În ultimele luni, cetățenii județului Bihor au putut citi mai multe articole dubioase, clar părtinitoare în săptămânalul Bihoreanul, din Oradea, despre parlamentarul Mihai Lasca.

Solicitând un drept la replică în urma recentului articol scris de către un jurnalist al publicației Bihoreanul, publicație dominată de clare influențe venite dinspre o anumită formațiune politică, conducerea săptămânalului  i-a refuzat acest drept deputatului Lasca.

Deputatul a postat pe Facebook, publicându-și opinia sa acolo, deoarece publicația Bihoreanul a refuzat motivând că nu se supune reglementărilor Consiliului Național al Audiovizualului.

Portalul de știri Informația Liberă a ales să publice acest răspuns, deoarece este clar că într-o societate corectă și democratică, toți cei implicați au dreptul la replică atunci când persoana lor este menționată și atacată în articole din mass media.

 

În România unui deputat îi este refuzat dreptul la replică!?

 Semnarea articolului de către jurnalistul Adrian Criș (pe numele său real Adrian Abrudan) care a fost divorțat și s-a recăsătorit nu cred că reprezintă o ”autoritate morală” în privința instituției familiei.

Familia mea și viața mea privată nu a fost respectată din prisma denigrărilor fără fundament care mi se aduc de către pseudo-jurnalistul în cauză. Dacă acesta era un profesionist cunoștea faptul că pentru a prezenta opiniei publice un articol în privința unei persoane, fie ea chiar și demnitar în Parlamentul României, trebuia să respecte deontologia și să mă contacteze pentru expunerea și a punctului meu de vedere cu privire la ”monologul dânsului”.

Nu ”am spart nimănui fața” (ca să folosesc limbajul de mahala al jurnalistului), ci a fost o îmbrânceală în urma provocării de către un individ care mi-a arătat semne obscene în trafic. Bineînțeles că acest aspect nu a fost prezentat opiniei publice. Nu a mai fost prezentat nici faptul că am două fetițe minunate pentru care eu voi fi mereu tatăl lor indiferent de funcțiile pe care le dețin sau le voi deține.

Faptul că votanții mei din Bihor au investit încredere în mandatul meu de deputat nu poate fi interpretat sub nicio formă că ar fi fost manipulați ”grosier”.

Pentru a câștiga încrederea oamenilor am bătut la pas întregul județ în campania electorală expunând acestora idealurile patriotice în care cred și pentru care lupt în continuare.

De aceea am fost ales de atât de mulți votanți. Pe această cale doresc să comunic faptul că am fost singurul deputat care a votat împotriva implementării tehnologiei 5G în România (tehnologie militară care utilizează unde radio milimetrice de mare frecvență foarte nocive și care împiedică absorția de oxigen din partea oricărui organism viu: plante, animale, oameni) care din păcate îi va afecta grav pe mulți. Am avut luări de cuvânt în Parlamentul României care au fost în totalitate pentru susținerea drepturilor românilor.

Am fost caracterizat în mod tendențios ”penal în funcție publică” în condițiile în care fapta pentru care am fost judecat nu are nicio legătură cu funcția mea sau măcar indirect cu funcția publică deținută. Dacă Adrian Criș (pe numele său real Adrian Abrudan) avea respect față de munca sa ca jurnalist putea să mă contacteze, numărul meu de telefon este public, și îi puneam la dispoziție cazierul meu din perioada alegerilor (nefiind înscris în acesta nicio condamnare) pentru o corectă informare a cititorilor sau putea chiar să îl găsească pe pagina mea de Facebook întrucât l-am publicat în perioada alegerilor.

Consider că a fi jurnalist implică o responsabilitate enormă față de societate și nu doar goana după sponsorizări politice cu țintă prin știri ”senzaționale”.

MIHAI LASCA, deputat ales, Bihor ”

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile