Actualitate, Externe

Vaccinarea obligatorie devine realitate la Moscova

Vaccinarea obligatorie devine realitate la Moscova pentru angajații din domeniul serviciilor publice, atât de stat cât și private.

În decurs de două luni, antreprenorii din capitala Rusiei și suburbiile acesteia vor fi obligați să asigure vaccinarea Covid a 60% din numărul angajaților care lucrează în domeniul serviciilor publice. Decizia a fost luată de Rospotrebnadzor (Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației) și publicată miercuri, 16 iunie, informează Newsmaker.md.

Potrivit documentului, până pe 15 iulie 2021, șefii organizațiilor din Moscova vor trebui să asigure vaccinarea a 60% dintre angajați cu prima doză de vaccin Covid. Până pe 15 august, aceștia vor trebui să fie vaccinați și cu cea de-a doua doză de ser Covid.

Primarul Moscovei, Serghei Sobeanin, a calificat hotărârea Rospotrebnadzor drept „vaccinare obligatorie”.

 

„Este treaba fiecăruia atâta timp cât stai acasă sau la vilă. Dar dacă ieși în locuri publice și interacționezi cu alți oameni, vrei-nu vrei, devii participant al procesului epidemiologic. Dacă lucrezi într-o organizație care deservește un flux incert de oameni, atunci, în condițiile pandemiei – la sigur nu te privește doar pe tine”, a opinat primarul.

Printre categoriile de angajați pentru care vaccinarea cu serurile experimentale Covid va fi obligatorie se numără:

șoferii mijloacelor de transport public și taxi;

angajații saloanelor de frumusețe, solar, saune, cluburi de fitness;

angajații magazinelor;

angajații spălătoriilor publice și celor chimice;

angajații bancari și cei ai oficiilor poștale;

angajații instituțiilor de învățământ, teatre, muzee și expoziții

 

Sursa: NewsMaker

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile