Actualitate, Externe

Vladimir Putin încearcă să îi atragă pe ucraineni de partea Rusiei

Vladimir Putin încearcă să îi atragă pe ucraineni de partea Rusiei. A publicat un articol pe site-ul Kremlinului în care susține că actualul stat ucrainean este în exclusivitate rodul politicilor fostei URSS, în detrimentul Rusiei istorice.

Vladimir Putin încearcă să îi atragă pe ucraineni de partea Rusiei. Liderul de la Kremlin face apel la trecutul comun al rușilor și ucrainenilor.

De fapt, Putin spune că ambele națiuni fac parte din Rusia istorică, iar Ucraina independentă este folosită de Occident pentru a prejudicia interesele Moscovei.

Vladimir Putin se adresează direct ucrainenilor. Vorbește despre unitate

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a scris articolul ”Despre unitatea istorică a rușilor și ucrainenilor”, anunțat în cadrul recentei ”Linii Directe” cu cetățenii.

Materialul a fost publicat luni, 12 iulie, pe site-ul oficial al Kremlinului, informează presa rusă.

”Politica națională sovietică a fost cea care, în locul unei mari națiuni ruse, a unui popor triunitar, format din velikoruși, maloruși și beloruși – a consfințit la nivel de stat prevederea privind trei popoare slave separate: rus, ucrainean și belorus”, a amintit șeful statului.

El a arătat că statul modern ucrainean – ”este în întregime și în totalitate rod al epocii sovietice”, care s-a creat, în mare parte, pe seama Rusiei istorice. În același timp, Putin a subliniat că la baza articolului său stau nu niște documente secrete, ci fapte, a căror confirmare poate fi găsită în surse deschise.

”Conducătorii Ucrainei moderne și protectorii lor externi preferă să nu-și amintească aceste fapte”, a spus președintele.

”Kievul trebuie să-și apere interesele naționale”

Potrivit spuselor sale, actualul curs al oficialităților de la Kiev de asimilare forțată și de formare a unui stat ucrainean pur din punct de vedere etnic, cu o atitudine agresivă față de Rusia, ”poate fi comparat, prin consecințele sale, cu utilizarea împotriva noastră a unei arme de distrugere în masă”.

”Ca urmare a unei asemenea rupturi brutale, artificiale între ruși și ucraineni, poporul rus s-ar putea reduce, însumat, cu câteva sute de mii, dacă nu chiar milioane”, a avertizat liderul rus.

Putin a declarat că Rusia nu va permite niciodată să fie folosite împotriva ei teritoriile sale istorice și să fie folosiți oamenii ”apropiați nouă” care trăiesc acolo: ”Iar celor care vor întreprinde o astfel de încercare, vreau să le spun că, astfel, ei își distrug țara”.

”Acum, aceste vorbe sunt primite de unii cu ostilitate. Pot fi interpretate în fel și chip. Dar mulți oameni mă vor auzi”, a apreciat Putin, potrivit vestidinrusia.ro.

”Și vreau să spun un lucru: Rusia nu a fost și nu va fi niciodată ”Anti-Ucraina”. Cum ar trebui să fie Ucraina – trebuie să decidă cetățenii ei”, a subliniat președintele.

Președintele a arătat că Rusia este deschisă dialogului cu Ucraina, dar Kievul trebuie să-și apere interesele naționale și nu să fie armă în mâinile altora de luptă împotriva Moscovei.

”Rusia este deschisă dialogului cu Ucraina”

”Rusia este deschisă dialogului cu Ucraina și este gata să discute cele mai dificile probleme. Dar pentru noi este important să înțelegem că un partener își apără interesele naționale, nu îi slujeșete pe alții, nu este armă în mâinile nu se știe cui pentru lupta împotriva noasră”, se arată în articol.

Putin a arătat că Rusia respectă limba și tradițiile ucrainene, precum și dorința ucrainenilor de a-și vedea statul liber, sigur și prosper.

Președintele Rusiei a scris, de asemenea, despre proiectul occidental ”Anti-Rusia”, în cadrul căruia în Ucraina se schimbă președinți și deputați, dar rămâne orientarea de ură față de Rusia, de separare.

Autorii occidentali ai proiectului ”Anti-Rusia”, adaptează în așa fel sistemul politic ucrainean, încât președinți, deputați, miniștri să se schimbe, dar să rămână neschimbat imperativul de separare de Rusia, de ură față de ea”, se spune în articol.

De asemenea, președintele consideră că în proiectul ”Anti-Rusia” nu este loc pentru ”o Ucraină suverană, precum nici pentru forțele politice care încearcă să apere independența ei reală”.

 

Sursa: Capital. ro 

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile