Eveniment, Politic

BUCUREȘTI/ Protest la Arcul de Triumf. Șoșoacă și Lasca luptă pentru drepturile și libertățile românilorÎn acest moment are loc un protest la Arcul de Triumf. Acesta este efectul deciziei de prelungire a stării de alertă și de implementare a noi restricții dure pentru populația țării. Senatoarea Diana Șoșoacă a decis să organizeze manifestul din capitala țării, București. Alături de ea este prezent un singur deputat, Mihai Lasca.

În cursul zilei de ieri, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat prin intermediul unei conferințe de presă că starea de alertă va fi prelungită și că există posibilitatea ca în intervalul orar 22:00-05:00 să nu mai putem ieși din case doar cu declarație pe proprie răspundere.Totuși el spune că nu are în vedere in lockdown de Paști.

Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă nu se încrede în cuvintele lui Iohannis și spune că este clar că se urmărește ca românii să nu poată să participe la slujba de Înviere. Totodată, împreună cu deputatul Lasca spune că militează pentru eliminarea tuturor restricțiilor care au fost impuse în contextul coronavirusului.

Protestul de la Arcul de Triumf

La protest se află acum peste 50 de persoane. Se scandează „Jos Guvernul”, „Demisia”; „Fără frică”; „Români treziți-vă”;  „Medicii de COVID vinovați de genocid”; Ieșiți din casă dacă vă pasă”; „Să vă fie frică, poporul se ridică”; „Arafat nu uita, asta nu e țara ta”; „Jos trădătorii”. Oamenii nu poartă mască și nici nu păstrează distanțarea socială în semn de protest. Poliția și jandarmii nu au intervenit, deoarece nu era cazul.

Se scot în evidență cifrele care denotă minciună. Senatoarea Șoșoacă cere să se ia toate fișele de observație ale decedaților. Solicită exhumarea tuturor decedaților de coronavirus și efectuarea autopsiilor, dar și deschiderea dosarelor penale de la Iohannis până la Arafat. Se solicită demisia întregului Guvern. Protestatarii spun că se află la Arcul de Triumf, deoarece este simbolul triumfului.

Mesaje de la Șoșoacă și Lasca

Protest Arcul de Triumf Sosoaca LascaMesaj de la Șoșoacă pentru întregul Guvern, Parlament și UE: „Vă rog să vă luați în brațe și să vă pupați în momentul acesta”. Deputatul Lasca strigă „Jos masca”. Oamenii cer să se țină slujba de Înviere. ”Anul acesta cu mic cu mare, indiferent de restricții vom merge la slujbă”, mai zice aceasta. Deputatul Lasca continuă și îi roagă pe oameni să lase frica de-o parte: „Nu trebuie să mai abuzeze și copiii noștri să îi transforme în sclavii lor. Aruncăm botnițele la gunoi și le ardem. Este țara noastră. Jos trădătorii. Trebuie să conștientizați că o clasă politică coruptă nu poate să decidă în locul nostru. Când să ne închidă în casă, când să ne îmbotnițeze. Nu se poate! Avem drepturi pe care nu trebuie să le pierdem. Poporul va lupta pentru a și le menține”.

Guvernarea actuală are tente neo-globaliste, neo-fasciste și totul poate fi comparat cu un genocid, spun protestatarii în frunte cu politicienii prezenți. „Întotdeauna o mână de oameni a început revoluția.”, exclamă senatoarea.

În toată țara se întâmplă crime. S-au dezvăluit acum mai multe nereguli la Sibiu, Arad și Târgu-Mureș pe secțiile ATI Covid.

Eliberarea Timișoarei

Diana Șoșoacă a spus că alături de bucureșteni va merge să elibereze Timișoara, dacă primarul Fritz Dominic nu încetează cu implementarea restricțiilor abuzive.

HORECA ia atitudine

“Noi nu cerem nimic gratis, nu cerem să ne ridicați salariile, nu vrem bani de la buget, nu vrem să ne luați taxele. Vrem doar să muncim, noi cu mâinile noastre. Vrem să spălăm vase, vrem să servim la masă. Este un drept constituțional al tuturor cetățenilor acestei țări. Vrem să rămânem aici în România, pentru că eu personal după 19 ani de aviație, am ales să rămân în România. Vreau să îmi cresc copiii în România, dar nu am cum dacă nu am din ce. Pâinea noastră cea de toate zilele, cum zice Tatăl Nostru.”, spune o protestatară.

Drepturile și libertățile, afectate

Implementarea restricțiilor de circulație orare, dar și a pașaportului COVID reprezintă îngrădirea libertății de mișcare garantate prin Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. „1. Orice persoană are dreptul de a circula în mod liber şi de a-şi alege reşedinţa în interiorul graniţelor unui stat. 2. Orice persoană are dreptul de a părăsi orice ţară, inclusiv a sa, şi de a reveni în ţara sa.”

Revenim cu detalii.

guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
trackback

[…] revoltată din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus. Mai mult, în semn de protest, oamenii ies în stradă și manifestă ură față de actualul Guvern și autorități. Scopul principal este salvarea vieților omenești, dar aparent acest lucru nu se întâmplă în […]