Actualitate

Capitala intră în scenariu roșu. Sursele spun că este o modalitate de a împiedica protestul anti legii vaccinării obligatorii

Conform datelor comunicate vineri de Grupul de Comunicare Strategică, 4.342 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost consemnate 101 decese. În prezent, la ATI sunt 1.067 de pacienţi cu COVID-19.

În urma cifrelor comunicate pentru București, rata incidenței a depășit 3 la mia de locuitori și astfel se întră în scenariul roșu.

Restricții la 3 la mie

Conform autorităților, la rata de incidență peste 3 la mie restaurantele se închid în interior, la fel și cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc, etc. Mai mult, scenariul roșu este cel care introduce panica în oameni și astfel ei se organizează în așa fel încât să nu aibe contact prea des cu alte persoane.

Ce spun sursele?

Unele persoane din capitală sunt revoltate, deoarece consideră că intrarea în acest scenariu roșu este o mare piedică, poate chiar intenționată în ceea ce înseamnă protestul anti legii vaccinării obligatorii.

Protestul trebuia să aibe loc duminică, 7 martie. Organizatorii acestuia spun că scenariul roșu nu anulează nimic, cu atât mai mult protestul. Așadar, protestul organizat de Alianța Părinților nu se va amâna pentru o altă dată. Manifestanții se vor strânge în apropierea Parlamentului, la Alveola Parcul Izvor.

Popor creștin, fără înviere

Oamenii transmit că doresc să lupte contra acestor măsuri și nu sunt de acord cu restricțiile impuse de autorități. Mai mult, în grupurile formate pe rețelele de socializare, populația comunică faptul că doar prin protest vor reuși să doboare și să schimbe lucruri.
Tot ei sunt îngrijorați cu privire la ridicarea restricțiilor din noaptea Sfintelor Paști, pentru că autoritățile plănuiesc închiderea bisericilor din nou la cea mai mare sărbătoare a Ortodoxiei pentru a limita și a combate răspândirea virusului.

foto: The Guardian

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile