Actualitate, Magazin

Conducătorul Metaversumului a pierdut un sfert din averea sa într-o singură zi: a sărăcit cu 29 de miliarde de dolari

Mark Zuckerberg, directorul general al Meta (fostul Facebook) a văzut cum 29 de miliarde de dolari i-au fost șterse din averea sa netă atunci când prețul acțiunilor companiei sale s-a prăbușit în urma ultimului său raport trimestrial, potrivit The Defender.

Acțiunile Meta au scăzut cu peste 25% în urma tranzacțiilor, după ce compania a anunțat cifre de venituri mai mici decât cele așteptate, precum și o scădere a numărului de utilizatori Facebook pentru prima dată în istoria sa de 18 ani.
Numărul de utilizatori activi zilnici ai Facebook a scăzut cu 1 milion, ajungând la 1,929 miliarde, compania dând vina pe concurența din partea unor rivali precum TikTok și YouTube.
În urma acestei performanțe slabe, valoarea bursieră a companiei a scăzut cu aproximativ 200 de miliarde de dolari, ceea ce a dus la o scădere a averii lui Zuckerberg, care este în mare parte legată de acțiunile Meta.
Zuckerberg este clasat pe locul șapte în topul celor mai bogate persoane din lume, potrivit Bloomberg Billionaire’s Index, valoarea sa netă înainte de prăbușire fiind estimată la 121 de miliarde de dolari.
Sursa: Cătălin Vușcan / ActiveNews 
guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile