Actualitate, Externe

Ivermectina folosit pentru prima dată în Slovacia pentru tratarea coronavirus. Acesta va fi disponibil inclusiv în farmacii

Utilizarea medicamentului Ivermectina este aprobat de Ministerul Sănătăţii din Slovacia împotriva coronavirusului. Anunțul a fost făcut de Zuzana Eliasova, purtătoarea de cuvânt a ministerului.

În plus faţă de spitale, el va fi disponibil cu prescripţie în farmacii, a precizat purtătoarea de cuvânt. Acesta va fi administrat în tratarea COVID-19 în Slovacia în următoarele şase luni.

Ministerul Sănătăţii din Slovacia a primit o cerere de la expertul-şef pentru boli infecţioase al Ministerului, prof. dr. Ivan Schreter, pentru autorizarea medicamentului neînregistrat Ivermectina pentru necesităţile unităţilor medicale din Slovacia la sfârșitul lunii ianuarie.

Ce este ivermectina?

Ivermectina este un antiparazitar care are şi proprietăţi foarte puternice antivirale şi antiinflamatorii în boala COVID-19. Afirmaţia este susţinută de un număr tot mai mare de studii care îi indică eficacitatea nu doar în teste in-vitro şi pe animale, ci şi în multe aplicări clinice din centre şi ţări ale lumii, comunică slovacii.

Totuși, momentan, în Europa sunt disponibile mai multe medicamente care conțin ivermectină pentru indicații antiparazitare precum și cea pentru acnee rozacee, dar în cel mai recent protocol de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2 ivermectina nu este menționată ca medicament eficace în această boală.

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
trackback

[…] în tratarea coronavirusului. Mai mult, în România nu există fabrică în care să se producă Ivermectina. Cel mai probabil, medicamentul va fi adus din Bulgaria, stat care a aprobat medicamentul pentru uz […]