Actualitate

Ivermectina. Medicamentul care reduce durata infectării cu noul coronavirus. „Elimină virusul în doar șase zile”

Ivermectina este un antiparazitar care are şi proprietăţi foarte puternice antivirale şi antiinflamatorii în boala COVID-19. Afirmaţia este susţinută de un număr tot mai mare de studii care îi indică eficacitatea nu doar în teste in-vitro şi pe animale, ci şi în multe aplicări clinice din centre şi ţări ale lumii.

Totuși, momentan în protocolul de tratare a coronavirusului din România medicamentul nu se află în top. Mai mult, nici nu este menționată ca medicament eficace în această boală.

Studiu israelian

Profesorul Eli Schwartz, fondator al Centrului pentru Medicină de Călătorie și Boli Tropicale de la Sheba Medical Center din Tel Hashomer, Israel, a finalizat săptămâna trecută un studiu clinic al ivermectinei, medicament aprobat de US Food and Drug Administration.

Studiul a inclus 100 de persoane cu cazuri ușoare până la moderate de Covid, care nu au fost spitalizate. Cercetarea a avut rolul de a determina dacă ivermectina ar putea scurta perioada de vindecare și ar putea reduce astfel perioada de izolare la doar câteva zile.

Medicamentul ajută

Profesorul a arătat că medicamentul ajută la „eliminarea” virusului în doar șase zile.

Ce spune Schwartz?

„Din punct de vedere al sănătății publice, majoritatea pacienților cu coronavirus dezvoltă forme ușoare, iar 90% dintre ei sunt izolați în afara spitalului”, subliniază Schwartz. „Orice tip de medicament care poate scurta durata perioadei în care pacienți sunt contagioși este extraordinar, deoarece șansele de a-i infecta pe alții scad”.

Ivermectina reduce durata infectării cu coronavirus

În loc de izolarea pentru minim 10 zile, perioada poate fi redusă prin administrarea la debutul bolii. Astfel, s-ar putea preveni deteriorarea stării de sănătate și spitalizarea.

Deoarece ivermectina este deja aprobată de FDA, siguranța mendicamentului nu mai trebuie dovedită, a spus Schwartz. „Trebuie doar primită aprobare de utilizare în această nouă indicație”. Profesorul spune pentru Jerusalem Post că speră că noul studiu va fi „piatra de temelie”.

Situația în România

Momentan, România nu menționează Ivermectina ca fiind un medicament cu eficacitate ridicată în tratarea coronavirusului. Mai mult, în România nu există fabrică în care să se producă Ivermectina. Cel mai probabil, medicamentul va fi adus din Bulgaria, stat care a aprobat medicamentul pentru uz uman, fără prescripție medicală.

Dr. Ion Alexie

Medicul român, Ion Alexie, stabilit în SUA de peste 20 de ani a declarat în emisiunea lui Marius Tucă, difuzată de Aleph News că; „Este un medicament destul de bun și foarte sigur. Are efecte secundare minime, se folosește în toată lumea”

Medicul Adina Alberts a cerut avizarea Ivermectinei în România, pentru care poate fi chiar semnată o petiție. Ea a explicat că în India acest medicament s-a folosit imediat ce a fost anunțat că acesta ar putea preveni și trata COVID-19. Un avantaj în acest sens a fost că indienii obișnuiesc să se trateze cu astfel de medicamente ieftine.

 

Alte păreri

Potrivit unui studiu ce a fost făcut recent de Institutul de Științe Medicale din India Bhubaneswar, Directorul institutului și unul dintre autorii cercetării, Gitanjali Batmanabane, a spus că la începutul lunii septembrie, 20-25 de angajați erau pozitivi zilnic.

După administrarea acestui medicament, în câte două doze la un interval de 72 de ore, numărul de noi îmbolnăviri a scăzut drastic.

Asociația Medicală din Tokyo recomandă administrarea ivermectinei pentru a preveni agravarea infectării cu covid-19.

„La o conferință de presă din 9 februarie, președintele Asociației Medicale din Tokyo, Haruo Ozaki, a recomandat utilizarea de urgență a medicamentelui, în primul rând pentru a preveni agravarea îngrijitorilor la domiciliu și pentru a răspunde la răspândirea noii infecții cu coronavirus.”

Abonează-te
Notificare la
guest

2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Marian
Marian
3 ani în urmă

Ivermectina e folosită deja cu succes de mulți doctori si aprobată de FDA în America pentru uz uman.

trackback

[…] Medicamentul salvator nu a fost administrat […]