Benedek Imre profesor și medic cardiolog
Actualitate

TÂRGU MUREȘ/ Informații despre chinul trăit de fratele profesorului Benedek Imre pe secțiile ATI COVID

Benedek Imre, profesor universitar și medic cardiolog acuză în totalitate sistemul medical din România pentru moartea fratelui său. Acesta a ales să facă publice momentele de teroare și să povestească prin ce a trecut fratele său fiind internat pe secția ATI a unui spital din Târgu Mureș.

Medicii l-au legat

În urma anchetei demarate la la ATI Sibiu, acolo unde mai mulți pacienți au fost legați, sedați și intubați de către personalul medical pentru a nu deranja, medicul Benedek Imre a confirmat că acest lucru i s-a întâmplat și fratelui său, în Târgu Mureș.

Profesorul Benedek Istvan, coordonator al Secției Clinice de Hematologie și Transplant Medular a Spitalului Clinic Județean și profesor universitar în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, a încetat din viață pe 1 septembrie, la câteva zile după ce a fost infectat cu Covid-19.

Medicamentul salvator nu a fost administrat

Chiar dacă decedatului i s-ar fi putut administra un alt fel de medicamente care l-ar fi salvat, medicii au rămas la protocolul implementat de Minister și au ignorat faptul că o viață este pusă în pericol. Mai mult, s-a apelat chiar și la directoareab spitalului, dar aceasta a refuzat să îi dea acel tip de medicament, motivul fiind că nu este aprobat.

„A fost legat, avem filmul înregistrat de bolnavii care au stat în aceeași încăpere, în care el coerent refuză să fie legat și totuși l-au legat. Este regretabil și de condamnat pentru că elevii lui pe care i-a educat l-au legat. Așa ceva! Înseamnă că acești oameni nu au ce căuta în medicină. A fost internat, când o directoare, care tot eleva lui a fost, în loc să îi dea medicamentul i-a spus că nu se aprobă.”, declară fratele decedatului.

Intervenția familiei

Doctorul Benedek Imre susține că în urma celor întâmplate, familia a cerut foaia de observație a pacientului pentru a vedea ce s-a întmâmplat. Spitalul a refuzat să ofere aceste informații familiei. Acuzațiile făcute de cardiolog au la bază lipsa de profesionalism și implicare de care care medicii au dat dovadă. Acesta crede că fratele său ar fi fost salvat, dacă era dus într-un loc unde ar fi primit un tratament potrivit.

“Pe noi dacă ne informa corect, noi aveam suficienți bani, familia, ca să-l trimitem la București, la Viena, la Budapesta cu elicopterul. Deci noi am fost privați de informație. Pe lângă faptul că a fost legat și avem filmul, este regretabil cum a reacţionat administrația.

Adică noi, familia, care face parte din sistem, suntem mulți medici, am fi vrut ca să nu fim circari să aplanăm discuția, în limita posibilităților, și vroiam să știm ce s-a întâmplat. Am cerut foaia de observație, domnul director, care de de mult trebuia să își dea demisia, dar politicul îl ține, când am cerut foaia de observație ne-a refuzat”, a adăugat acesta.

Foaia de observație

Medicul Benedek Imre susține că în spitalul de la Târgu Mureș, pacienților cu Covid-19 nu li se mai făcea nicio autopsie, angajații băgând pacient cu pacient în sacul negru.

“Am lucrat în terapie intensivă, eu nu am legat pe nimeni. Prima lege a medicinei bolnavul îl tratezi când are nevoie și din minut în minut când este critic. Din păcate, unde a fost fratele meu erau era o strigare „vine iar un pacient”, era cu sacul negru.

Din păcate nu s-a făcut autopsia și medicul legist a jurat să facă autopsii, dacă nu le faci atunci de ce mai face această profesie? Această depersonalizare, că am băgat omul în sacul negru și nu au voie să vadă, nu e ok. Ne-a dezumanizat această boală”, a mai spus profesorul universitar doctor Benedek Imre.

Sursă de informații și fotografii alternativă: playtech.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile