Actualitate, Externe, Politic

Lavrov avertizează SUA chiar de pe teritoriu american: „Se află pe punctul de a deveni parte la conflict”

„Armele NATO, SUA bombardează teritoriul rusesc de la granița cu Ucraina, ucigând civili acolo. Pentagonul nu ascunde faptul că transmite informații și instrucțiuni de direcționare către Kiev pentru lovituri”, a declarat Lavrov într-un interviu acordat revistei Newsweek, la New York, umde se află la Adunarea Generală a ONU.

El a precizat că Moscova înregistra prezența mercenarilor și consilierilor americani „pe câmpul de luptă”.

„În esență, SUA se află pe punctul de a deveni parte la conflict”, a adăugat ministrul.

În plus, a spus el, SUA și alte țări occidentale furnizează arme și echipamente militare Ucrainei și antrenează personalul AFU. „Acest lucru se referă la întrebarea dumneavoastră privind riscul unei ciocniri directe între puterile nucleare”, a spus Lavrov.

Obiectivele operațiunii militare speciale din Ucraina rămân valabile și vor fi îndeplinite, indiferent de cât timp va dura, a declarat Lavrov.

„Obiectivele sale sunt cunoscute: protecția populației din Donbas, eliminarea amenințărilor la adresa securității Rusiei, demilitarizarea și deznazificarea Ucrainei. Toate acestea rămân relevante și vor fi îndeplinite, indiferent de cât timp va dura”, a spus el.

Potrivit ministrului rus de externe, „Washingtonul nu este interesat de instaurarea păcii și a calmului în Ucraina”.

„Acest lucru a devenit clar încă din martie, când Moscova și Kievul au fost aproape de a ajunge la acorduri între ele. O astfel de întorsătură a evenimentelor i-a speriat în mod clar pe americani și pe britanici, care au interzis efectiv Ucrainei să continue dialogul cu Rusia. De atunci, autoritățile ucrainene au evitat procesul de negociere”, a declarat Lavrov.

 

Sursa: stitipesurse.ro 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile