Președintele Klaus Iohannis declarații de presă
Actualitate

IOHANNIS/ Anunț de ultimă oră privind restricțiile de Paști!

Președintele Klaus Werner Iohannis a dat azi declarații de presă privind restricțiile pe perioada nopții și cele privind Sărbătorile de Paști

Preşedintele Klaus Iohannis a asigurat populația, că autorităţile nu au în vedere un nou lockdown de Paşti.

Guvernul vrea să restricționeze circulația pe timpul nopții, cel mai probabil de la ora 22.00.

Protestele din țară s-au înmulțit în ultima perioadă datorită restricțiilor și așa destul de dure.

Iohannis : „Nu avem în vedere un lockdown de Paşti”, a spus  în declaraţia de presă făcută după o şedinţă de lucru privind siguranţa publică în unităţile de învăţământ, avută cu reprezentanții ministerelor la Palatul Cotroceni .

Nimic nu e sigur însă luând în considerare creșterea cazurilor din ultima perioadă și intrarea capitalei în scenariu roșu împreună cu alre localități din țară.

Preşedintele reiterează faptul că starea de alertă va fi prelungită săptămâna aceasta şi că se vor impune noi restricţii de deplasare în contextul pandemiei, restricții posibil mai aspre decât cele de până acum.

Circulația persoanelor restricționată

„Circulaţia va fi restricţionată mai devreme, probabil de la orele 22”, a subliniat Iohannis.

„Cifrele din ultima săptămână privind pandemia sunt îngrijorătoare” (…) iar „tendinţa de creştere e evidentă şi presiunea pe secţiile ATI e tot mai mare”.

Cifre care se bat cap în cap

Cifrele comunicate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) și cele transmise de Ministrul Sănătății nu sunt deloc apropiate ca numere. De exemplu, în cazul gradului de ocupare ATI COVID, GCS spune că sunt 1093 de pacienți și Ministrul spune că sunt doar 221.

 

Klaus Iohannis a mai declarat că s-a mai discutat „despre investiţii în spitale, despre crearea de noi locuri de muncă, mai ales pentru românii afectaţi de pandemie, despre şcolile din România, despre proiecte pentru un mediu curat”.

„E absolută nevoie de revizuirea reglementărilor. Ne-am uitat pe lista de normative, majoritatea sunt mai vechi de 10 ani”. Acesta s-a referit  și la siguranţa unităților de învățământ, autorizaţiile de securitate la incendiu și vulnerabilitățile seismice ale clădirilor .

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile