Actualitate, Eveniment

BUCUREȘTI/ Peste 10.000 de persoane la protestul anti-mască și anti vaccinare obligatorie. Oamenii invocă încălcarea mai multor drepturi și libertăți


Alianța Părinților împreună cu Asociațiile Pro Consumatori, Medici pentru Consimțământ Informat, Neam Unit și Pro Decizii Informate, au organizat o manifestație publică, duminică 7 Martie 2021 orele 15, în București, la Parcul Izvor lângă Parlament. Au participat peste 10.000 de persoane. Protestatarii le amintesc parlamentarilor că au fost aleși pentru a servi poporul român în deplin respect pentru prevederile constituționale și pentru prevederile altor legi aflate în vigoare.

Protestează toată țara

Capitala nu a fost singurul oraș care a organizat un manifest de acest gen. În Oradea protesul a început sâmbătă, 6 martie, și în alte orașe din Transilvania, precum este Clujul sau Timișoara, s-au continuat aceste forme de revoltă până duminică seara.

Drepturile și libertățile încălcate

Organizatorii transmit autorităților că în România nicio intervenție medicală nu poate fi obligatorie și că orice cetățean român are dreptul să refuze sau să oprească orice intervenție medicală asupra propriei persoane. Constituția României garantează drepturi individuale care împiedică legiferarea oricăror acte medicale obligatorii, astfel că orice persoană are dreptul la integritate fizică (Art.22), libertatea individuală este inviolabilă (Art.23) și orice persoană are dreptul să dispună de ea însăși (Art.26).

Schimbarea textului de lege

Manifestanții cer să fie eliminat proiectul de lege PL-x 399/2017 care prevede  obligativitatea vaccinării, amenzi de zeci de mii de lei pentru părinți si decăderea din drepturile părintești  și cer vehement ca aceasta să rămână la stadiul de recomandare. ”În concluzie, nu pentru ideea vaccinării se ridică opoziția, ci efectiv datorită faptului că decizia omului de a se vaccina sau nu, în totală și reală cunoștință de cauză, este un act de dispoziție personal care privește existența și integritatea fizică a acestuia, conferindu-i dreptul inviolabil și inalienabil la viață și sănătate”, se arată în comunicatul semnat de Comitetul Director al Alianței Părinților.

Oamenii sunt revoltați cu privire la purtarea măștii și obligativitatea vaccinării. Scnadează „Jos Guvernul”; ”Hoții”; ”Trădătorii”; „Jos masca”.  Majoritatea oamenilor nu respectă măsurile impuse de Guvern, fiind cel mai mare semn al protestului. Oamenii au făcut live-uri pe rețelele de socializare şi spun că susţin libertatea persoanelor de a alege dacă se vaccinează sau nu. Ei resping, de asemenea, ideea eliberării unui aşa-numit paşaport pentru cei vaccinaţi împotriva Covid-19.

Ei consideră că paşaportul de vaccinare este „discriminatoriu şi încalcă bazele fundamentale ale Uniunii Europene, privind libera circulaţie a cetăţenilor”.

GALERIE FOTO

guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Protestele din țară s-au înmulțit în ultima perioadă datorită restricțiilor și așa destul de dure. […]