Actualitate, Politic

Ziua scandalurilor din Parlament: Politicienii s-au întrecut în insulte – „Ipocriții”, „securiștii” și „hoții” contra lui „linge clanță”, a „mincinoșilor” și a „slugilor de partid”

Data de 27 septembrie ar putea fi declarată și sărbătorită în Parlament ca Ziua scandalurilor politice. Politicieni de aproape toate culorile s-au certat și s-au înjurat între ei, atât în ședințele de plen, cât și la comisiile de lucru. Rând pe rând, nu neapărat în această ordine, PSD-istul Radu Cristescu s-a certat cu doi deputați USR, iar colegul său de partid, Gabriel Zetea i-a pus mâna în piept lui George Simion din cauza majorării salariilor demnitarilor. Puțin a rămas ca aleșii neamului să se confrunte direct în fața camerelor video.

Primul scandal a izbucnit chiar în sala plenului Camerei Deputaților, la dezbaterea din Parlament,  pe legile justiției. Protagonistul principal a fost deputatul PSD Radu Cristescu, un personaj care se enervează, a demonstrat-o în numeroase alte situații, mult mai ușor decât ar fi cazul și din motive, de multe ori lipsite de importanță.

De această dată, deputatului Cristescu i-a sărit muștarul din cauza celor de la USR, pe care a fost nevoit să-i asculte, vreme de o oră și jumătate, „făcând pe moraliștii”. Mult peste puterea sa de răbdare, din ce s-a văzut. El a izbucnit după discursul fostului ministru al Justiției Stelian Ion care a acuzat faptul că legile aflate în dezbatere duc la politizarea justiției.

„Mă uit de o oră și jumătate cine sunt moraliștii din Parlament: un grup infracțional organizat, pe numele lui USR, condus din umbră de un penal, pe numele lui Barna (Dan Barna, fostul președinte al USR – n. red.) …. Mă uit și la ministrul nulitate de la justiție, Stelică, care are și un certificat de handicapat, nu trebuie să-l prezentați, că se vede…Nu vă e rușine, mă, hoților care sunteți? Nu vă e rușine să veniți să dați lecții de moralitate? Uitați-vă, băi, la voi, o mână de hoți sunteți”, a vituperat Radu Cristescu de la tribuna Parlamentului.

Și, nu s-a oprit aici, băgându-l în aceeași troacă și pe Claudiu Năsui despre al cărui tată a afirmat că ar fi făcut bani din Afacerea Motorola.

Sursa: Facebook/ Radu Cristescu

„Hoți”, „ipocriți”, „linge clanță”, limbaj de parlamentar

Replica i-a venit de la Năsui, care l-a descris, în aceeași notă lipsită de eleganță, drept „un traseist care linge clanțe”.

Aceasta e adevărata față a PSD. Un traseist care lingea clanțele la turnătorul Petrov (fostul președinte Traian Băsescu – n. red.) acum câțiva ani, care a venit la voi în partid și se preface acum că e luptător pentru dreptate…. Ăsta e PSD, îi vedeți – înjură, e grobian, așa se comportă. Și acum câtva timp, era lingău de clanțe în alt partid”, a replicat Claudiu Năsui în același ton.

A venit și contra-replica lui Cristescu, iritat de noua poreclă ce i-a fost atribuită, în văzul tututor colegilor. A spus-o de-a dreptul, fără să mai încerce să se controleze:

„Bă, chiar nu vă e rușine, bă, ipocriților, securiștilor, hoților care sunteți. ….Și am uitat să vă spun: nu mai intrați câte doi în cabina de baie, să vă pupați pe guriță”.

Iar toate acestea se petreceau sub privirea îngăduitoare vicepreședintelui Camerei Deputaților, Ciprian-Constantin Șerban (PSD), total depășit de situație.

Un al doilea scandal a avut loc la comisia de muncă, unde s-a dezbătut proiectul de majorare a salariilor demnitarilor. Protagoniști au fost Gabriel Zetea, întâmplător tot membru al PSD și deputatul George Simion din AUR.

Conform martorilor, dat fiind că nu erau despărțiți de nici o tribună parlamentară, cei doi erau să se încaiere de-a binelea. PSD a propus ca salariile să fie majorate pentru aleșii locali, președinți de consilii județene, primari și consilieri, o măsură total nepopulară.

Iar Gabriel Zetea a împins și mai mult pedala, spunând că prin adoptarea acestei legi vor creşte salariile a mii de români din administraţiile publice locale. A fost o declarație total neinspirată condițiile în care mult mai multe alte mii de români sunt obligați să trăiască la limita sărăciei cu salarii mut mai mici decât ale primarilor și președinților de consilii județene, ale căror venituri salariale (nu vorbim de altele) ajung până la 10.000 – 15.000 de lei net.

Se poate spune că scandalul a pornit de la George Simion care i-a replicat deputatului Zetea cu un adevăr: faptul că vrea să mărească salariile activului de partid. Atins la coarda sensibilă, mai ales că afirmația este reală, indiferent de justificările celor din coaliția de guvernare, Zetea a sărit la scandal.

Schimbul de replici între Gabriel Zetea și George Simion

„Tu poţi să trăieşti cu 2.000 de lei? George, vrem să le creştem salariile oamenilor, George, cresc salariile oamenilor”, a ţipat deputatul Gabriel Zetea la Simion.

„Vă cresc salariile voastre, slugilor voastre de partid… Ăla de la ANRE are 12.000 de euro, vreţi să le măriţi tot lor, tot la ăştia, tot la demnitari”, a răspuns Simion, pe acelaşi ton.

„Nu e adevărat, să vă fie ruşine! Ai fost într-o primărie? Ai fost într-o singură primărie? Când ai intrat ultima dată într-o primărie?”, a continuat Zetea, apropiindu-se periculos de mult, de liderul AUR care filma dezbaterile.

„Sunteţi nişte mincinoşi”, a spus şi Simion.

„Nu vă mai bateţi joc de angajaţii din primării, nu vă mai bateţi joc de români şi nu îi minţiţi”, a spus Zetea, nervos.

„Vă creşteţi vouă salariile, vouă, activului de partid. (…) Pe primarii ăştia îi scoală cineva din pat, noaptea la ora 3 şi îi forţează să se ducă primari? Nu vă e ruşine? Unu din trei români lucrează pe 1.500 de lei şi vor vreţi să creşteţi salariile la primari”, a intervenit şi colegul lui Simiuon, deputatul Dan Tănasă (AUR).

„La oameni, la zeci de mii de români”, a răspuns Zetea.

Sursa: Evenimentul Zilei 

 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile
0
Spune-ți si tu părerea.x
()
x