Actualitate

OLTENIȚA/ După scandaluri și acuzații reciproce între medici, internații vor să scape din spital. Nu este singurul caz

De la debutul pandemiei de coronavirus Spitalul Municipal din Oltenița tratează numai pacienți infectați cu SarS-CoV-2. Secția ATI funcționează cu un singur medic primar. Dezorganizarea și situațiile complicate au dus la acuze grave între cadrele medicale, subiect mediatizat deja de anul trecut.

Acuzații din 2020

„Nu suntem de cursă lungă, adică nu o să reziste. Am venit și am făcut vizita pe tot spitalul, doamnele de la ATI să știți că aveau privirile pierdute”, spune Simona Smochină, managerul Spitalului din Oltenița pentru Digi24.

„În contextul evoluției infecției de SARS-CoV-2 la nivel național s-a impus utilizarea acestor locuri existente la Spitalul Municipal Oltenița folosind personalul medical de care dispunem în acest moment. În mod normal ar trebuie să existe mai mulți medici de ATI, ca să putem crea o linie de gardă”, confirmă Cezar Rădulescu, directorul DSP Călărași, în 2020 pentru aceiași sursă.

Probleme în conducere

Cadrele medicale au declarat că managerul spitalului trimite în comisia de disciplină pe oricine nu e de acord cu deciziile sale. Totuși, managerul vine cu o altă ipoteză, conform căreia medicii și-au luat vacanțe în plină pandemie.

O altă neregulă declarată la acea vreme ar fi fost limbajul folosit de manageră. „Vă dau afară! O să ajungeți pe centură! Cine îndrăznește să o contrazică imediat e sancționat!” , susține Florin Bănățeanu, lider de sindicat pentru Digi24. Evident că managera, Simona Smochină, neagă afirmațiile aduse.

2021 cu aceleași nereguli

La începutul acestei luni, un bărbat a fost filmat în timp ce voia să scape din spital. Acesta striga după ajutor, disperat și nu voia să se întoarcă alături de cadrele medicale care îl trăgeau spre intrare. Să fie problemele declarate atât de acute și încă actuale încât bărbatul să dorească să fugă? Cel mai probabil, neregulile persistă.

Iosefina Pascal, jurnalist, a primit acest video de la o persoană, l-a postat pe rețeaua de socializare, Facebook și spune că au mai fost astfel de acuzații aduse medicilor din Spitalul Clinic Județean Oltenița. „Cel care a filmat nu era din spital și nu a mai trecut pe acolo, dar mi-a spus că omul a fost fugărit prin curte țipând: Chemați un taxi, vă rog!, ulterior începând și filmarea, din momentul în care l-au prins”.

Cazuri similare

Explicații logice în acest context s-ar putea oferi în cadrul unei anchete. Cert este că bărbatul dorea să evadeze cu orice preț. Cazuri similare în care pacienții nu sunt tratați cum trebuie, în care medicii încalcă jurământul lui Hipocrate și ignoră starea de sănătate a oamenilor s-au întâmplat la Sibiu, Arad și Târgu Mureș. Acolo, bolnavii au fost legați de paturi, sedați și chiar omorâți, spun mai multe surse. Un exemplu în acest sens este mărturia medicului Benedek Imre, care face acuzații de crimă asupra spitalului în care fratele său a fost internat, infectat cu coronavirus și omorât de protocol, dar și de medici iresponsabili.

Alte imagini șocante au fost surprinse în Drobeta Turnu-Severin, unde un alt bărbat, pacient într-un spital COVID a fost târât de cadre medicale echipate în combinezoane înapoi spre spital, deoarece acesta voia să evadeze. În acest moment, pacientului i s-a făcut dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. În videoclip se vede cum acesta repetă strigăte de ajutor și imploră asistentele să nu îl ducă înapoi. Conducerea spitalului a anunțat că se va face totuși o anchetă internă pentru a se descoperi de ce îi este frică bărbatului.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile