Actualitate, Opinii

Anca Radu: Dictaturile sunt produse de oameni slabi și fricoși, și sunt întreținute de oameni și mai slabi, și mai fricoși. DACĂ E CHIAR ATÂT DE PERICULOS, CU ATÂT MAI RĂU PENTRU CAMPANIA VOASTRĂ DE VACCINARE

DACĂ E CHIAR ATÂT DE PERICULOS, CU ATÂT MAI RĂU PENTRU CAMPANIA VOASTRĂ DE VACCINARE

Secta Covidă se trântește pe jos de disperare că lumea nu se lasă nicicum speriată de viroza cu spini, rezultând în consecință o rată de vaccinare pe măsură. Ca urmare, sub anonimatul convenabil și gonflabil al protecției datelor cu caracter personal, primim zilnic statistici tot mai ”îngrozitoare”, care să ne înduplece să ne dăm pe brazdă și să ne încolonăm la vaccinare. Atât îi duce mintea — și nu întâmplător sau gratuit mă exprim în felul ăsta, explic în continuare:

Când i-a lovit primul val serios de disperare, că au și ei valurile și convulsiile lor, văzând că lumea începe să facă bășcălie de „cea mai mortală viroză văzută vreodată”, au încercat să readucă groaza pe fețele tuturor validând, după un an de negări vehemente și cenzură agresivă, ipoteza fabricării virusului spinos la borcan.

Nu s-a lipit nici asta, așa că au început istericalele cu atlasul geografic în față, inventând variante virale ficționale aparținând genului epic, denumite după topografia folclorului tradus în termeni „științifici”. Pe urmă au dat-o-n greaca veche. Degeaba, nici așa nu s-a lipit.

Acum se căznesc să ne îmbrobodească metodic despre agresivitatea și mortalitatea variantelor apărute din cauza nevaccinaților, ducând muncă de lămurire cu noi că vorbim despre un virus dat dracului, care pe unde prinde o vulnerabilitate, dată cu necesitate de absența poțiunii magice din organismul gazdei, acolo înființează o variantă și mai ucigașă decât cele anterior inventariate.

Oamenii ăștia nici propagandă nu se pricep să facă. Dacă s-ar pricepe, ar înțelege următoarea banalitate psihologică de uz casnic:

Cu cât ne conving mai abitir că virusul cu spini, despre care chiar ei ne-au spus în disperare de cauză că e făurit de mâna omului, e mai periculos, cu atât probabilitatea ca lumea să se vaccineze cu o poșircă produsă sub coordonarea acelorași întreprinzători e mai mică.

Pentru că, exceptând situația în care îți sare siguranța, nu ai cum să crezi vreodată că niște criminali care au produs un virus deosebit de periculos, menit să omoare oameni, au produs în paralel și niște vaccinuri care să ne salveze.

Așadar, tuturor sectanților și cursanților covizi ar trebui să le rămână-n suflet cele două variante de parcurs:

1. ori nu reușesc să ne convingă despre natura îngrozitoare a virusului, caz în care se fac de mândră minune degeaba,

2. ori ajungem să credem că din laboratoarele alea chiar a ieșit un monstru deosebit de mortal, având în paralel convingerea tot mai clară că de pe mâna acelorași criminali nu au putut ieși decât niște „vaccinuri” pe măsură. (Câtă vreme vorbim despre aceleași mâini aflate și la butoanele laboratoarelor, și la butoanele de panică în scopul vaccinării în masă, nu putem discuta decât despre aceleași intenții.)

Ambele variante se traduc în rate de vaccinare scăzute, cu amendamentul că a doua variantă îi ține departe de vaccin și pe cei care ar avea tentația să cedeze sub presiune — cei care n-au putut fi speriați timp de aproape doi ani, dar văd acum „lumina cea adevărată”, reprezintă o cantitate reziduală perfect irelevantă statistic.

Dacă mă-ntrebați pe mine, varianta 1 e calea de urmat, pe drumul bine bătătorit al bășcăliei autohtone, pentru că nu trebuie să ne scape nicio secundă din vedere un aspect esențial, pe care îl repet mereu:

Dictaturile sunt produse de oameni slabi și fricoși, și sunt întreținute de oameni și mai slabi, și mai fricoși.

Sursa: Anca Radu/ ActiveNews 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile