Actualitate

Anchetată penal în Germania, Ursula Von der Leyen e acuzată acum și la UE de propagandă Pfizer și achiziția NETRANSPARENTĂ a 1,8 miliarde de doze

Lucrurile sunt extrem de clare și nu avem prea multe de spus.

De fapt, achiziția amintită în titlu a fost făcută PE ASCUNS și nu în mod public, cum ar fi fost absolut normal, moral și mai ales legal.

”Pe ascuns” înseamnă netransparent. Adică nu știe nimeni, nimic despre o anume activitate sau acțiune. Iar în Europa super civilizată a secolului 21 asta chiar reprezintă o problema, și încă una foarte mare, mai ales cand toata manevra si inselatoria este la nivelul suprem al insesi șefei Comisiei Europene!

Firma avantajata masiv (pe ascuns) se numește PFIZER și produce de departe cel mai vândut vaccin anti Covid din lume. Această companie-mamut, cu Moderna, face un profit, atenție, de peste 1.000 USD pe secundă, PE SECUNDĂ (!). adică vreo 65.000 USD pe minut, PE MINUT! Nu credeți? Citiți aici:

https://reliefweb.int/report/world/pfizer-biontech-and-moderna-making-1000-profit-every-second-while-world-s-poorest

Păi și cum să nu facă Pfizer acest colosal profit, cu magnificele sale vaccinuri, când, iată, doar o singură persoană îi cumpără (pe șest) aproape 2 miliarde de doze dintr-un ”foc”?!

Ei bine, din aceste 1,8 miliarde de doze, dacă ar fă să dăm crezare câtorva din analiștii politici ai celui mai vizionat post TV de știri din România, monitorizat oficial și declarat nr.1 pe 2021 de Kantar Media (dar, vă dați seama, noi nu avem cum să îi credem), așadar, conform celor de acolo, din cele 1,8 miliarde de doze distinsa doamnă Ursula ”i-a trimis mutarea în plic, adică vreo 120 de milioane de vaccinuri și premierului nostru de atunci, Florin Cîțu”, care, bietul om, ce era să facă?, le-a luat pe toate din mers, ba chiar le-a și promovat la TV, într-un supeb clip, de neuitat…. Dar, nu! Noi nu credem bârfele pline de venin.

În luna aprilie a anului trecut, New York Times informa că președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, au discutat prin intermediul unor SMS-uri și al unor apeluri telefonice despre achizițiile de vaccinuri pentru țările UE.

Ziarul scria că șefa Comisiei Europene s-a folosit de „diplomația personală” pentru a pune la punct detaliile contractuale pentru cumpărarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin Pfizer. Potrivit anchetei ombudsmanului Uniunii Europene (o instituție de genul Avocatului Poporului, cu atributii extinse și cu mare prestigiu in Europa), Comisia nu i-a cerut în mod explicit cabinetului lui von der Leyen să caute acele mesaje text. În schimb, Comisia a declarat că singurele informații pe care le are sunt un e-mail, o scrisoare și un comunicat de presă. Acest mod de acțiune „nu corespunde așteptărilor rezonabile privind transparența și standardele administrative în cadrul Comisiei’, a declarat Emily O’Reilly, Ombudsman European din iulie 2013, o persoana cu mare autoritate, experienta și prestigiu international.

„Atunci când vorbim despre dreptul de acces public la documentele UE, contează conținutul documentului, nu dispozitivul sau forma acestuia. Dacă mesajele text au legătură cu politicile și deciziile UE, acestea ar trebui tratate ca documente UE.” Comisia ar trebui să îi ceară cabinetului lui von der Leyen să caute din nou mesajele, a spus ombudsmanul, și, în cazul în care le găsește, „Comisia ar trebui să verifice dacă se poate permite accesul public la ele”, în conformitate cu normele UE.„Administrația UE trebuie să își actualizeze practicile de înregistrare a documentelor, astfel încât să reflecte această realitate.”

Comisia s-a justificat spunând că „un mesaj text sau un alt tip de mesaj instant este, prin natura sa, un document cu o durată scurtă de viață, care nu conține, în principiu, informații importante referitoare la chestiuni legate de politicile, activitățile și deciziile Comisiei” și că „politica de arhivare a documentelor Comisiei nu include, în principiu, mesajele instant”. Totodată, a precizat că, „până în prezent, nu a înregistrat niciun mesaj text în sistemul său de gestionare a documentelor”.

Dar O’Reilly a respins acest argument, spunând că mesajele se încadrează în definiția dată de Comisie unui document. Mai mult de jumătate din dozele pe care Comisia le-a cumpărat sau le-a rezervat provin de la BioNTech-Pfizer, acesta fiind de departe cel mai mare furnizor de vaccinuri Covid pentru țările UE. Comisia refuză să divulge prevederi-cheie ale contractelor sale cu furnizorii de vaccinuri Covid, în special în ceea ce privește prețurile, invocând confidențialitatea comercială. Sursă: ziuanews.ro.

Dar e incredibil ce puteți citi și aici, cu trimiteri și dovezi incontestabile:

https://www.capital.ro/bomba-zilei-despre-pfizer-europa-se-zguduie-din-temelii-ce-plan-au-von-der-leyen-si-bourla.html

Dar neapărat să CITIȚI ȘI AICI, e foarte, chiar foarte interesant, instructiv și șocant:

https://www.cristoiublog.ro/exclusiv-cum-a-ajuns-sotul-ursulei-von-der-leyen-pionul-principal-in-afacerea-pfizer-de-36-de-miliarde-de-dolari/

Marile probleme si anchetele penale din Germania ale distinsei Ursula Von der Leyen

Președintele Comisiei Europene are probleme în Germania, unde este anchetată pentru ștergerea intenționată datelor de pe telefonul său mobil, date care ar fi fost strict necesare unei ample anchete penale, acest vechi și cunoscut scandal având largi reverberații europene.

Astfel, ancheta împotriva noii șefe a Comisiei Europene a fost demarată chiar de Annegret Kramp-Karrenbauer, nimeni alte decât cea care a înlocuit-o pe Ursula la conducerea ministerului Apărării de la Berlin.

Astfel, ministrul Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK) a dispus o investigație privind ștergerea datelor de pe telefonul mobil al predecesorului său, Ursula Von Der Leyen, actualul președinte al Comisiei Europene, potrivit unui anunț făcut de un purtător de cuvânt al ministerului, după cum (chiar pe 31 ianuarie)  Politico, un reputat și foarte citit portal european de stiri.

Ministrul Apărării așteaptă un raport complet de la ministerul său până la 3 ianuarie 2020. Raportul va fi prezentat Comisiei Bundestag, care va aborda problema pe 16 ianuarie. Ștergerea datelor de pe telefonul mobil s-ar fi făcut în urma unor audieri cu ușile închise a Comisiei parlamentare germane care investighează presupuse nereguli în atribuirea contractelor de apărare consilierilor și companiilor private, în perioada în care Von der Leyen a condus ministerul.

În mod normal, datele conținute pe telefonul mobil al ministrului de atunci ar fi trebuit să fie achiziționate de comisia parlamentară în cadrul investigației sale. S-a spus că datele au fost șterse în august din cauza unui „incident de securitate”, explicând că un nou telefon mobil a fost livrat lui Von der Leyen.

În urmă cu două zile, parlamentarul german Tobias Lindner a depus o plângere penală în legătură cu datele șterse de pe telefonul mobil folosit de Ursula von der Leyen. Potrivit plângerii depuse de Lindner, ștergerea datelor crește suspiciunea de suprimare deliberată a probelor. Datele conținute pe telefonul mobil al ministrului de atunci ar fi trebuit să fie achiziționate de comisia parlamentară în cadrul investigației sale.

Dar obiceiurilor ștergerii unor foarte importante date din telefoane, sms-uri și e-mail-uri îi este foarte drag Ursulei Von derLeyen. Citiți și aici, MERITĂ:

https://www.hotnews.ro/stiri-international-25179566-cum-ramane-secreta-parte-negocierilor-dintre-von-der-leyen-ceo-pfizer-comisia-europeana-sterge-cantitate-masiva-mailuri-mesaje-care-nu-arhiveaza.htm

Ce este și ce face foarte importanta instituție a OMBUDSMANULUI european, care o acuză pe doamna Ursula

Rol. Ombudsmanul European este un organism independent și imparțial care asigură responsabilizarea instituțiilor și a organismelor UE și promovează buna administrare. Ombudsmanul ajută persoanele fizice, întreprinderile și organizațiile care se confruntă cu probleme legate de administrația UE, anchetând plângeri de administrare defectuoasă din partea instituțiilor și a organismelor UE, dar și analizând în mod proactiv aspecte sistemice mai generale.

Emily O’Reilly

Ombudsmanul european, Emily O’Reilly, cooperează cu instituțiile, agențiile și organismele Uniunii Europene pentru a asigura respectarea celui mai înalt standard posibil de practici administrative în interesul cetățenilor europeni. Emily O’Reilly realizează acest lucru răspunzând preocupărilor cetățenilor exprimate în plângerile adresate Biroului său și din proprie inițiativă prin activitatea sa strategică. Ombudsmanul consideră că Uniunea Europeană are deja înalte standarde administrative, dar, cu toate acestea, trebuie să stabilească „standardul de aur” în ceea ce privește administrația publică și interacțiunea sa cu cetățenii. Prin urmare, Emily O’Reilly susține instituțiile, organismele și agențiile Uniunii Europene prin sugestii și recomandări privind modul în care să își îmbunătățească activitatea.

”Dorința mea este de să sprijin instituțiile UE în efortul de a deveni tot mai eficiente, transparente și responsabile, prin sporirea strategică a vizibilității și impactului activității Ombudsmanului European.”

 

Sursa: direct24

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile