Actualitate, Social

Cazul Caracal: Gheorghe Dincă şi-a aflat condamnarea – În total, sunt 108 ani de închisoare, dar a scăpat mai „ieftin”!

Gheorghe Dincă a fost condamnat, în primă instanță, de judecătorii Tribunalului Olt la pedeapsa maximă prevăzută în „dosarul Caracal”, dosar în care este acuzat de omor, trafic de persoane, viol și profanare de morminte, după dispariția adolescentelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

De asemenea, conform sentinței, Gheorghe Dincă este obligat la plata unor daune morale de peste 700.000 de euro către familiile celor două tinere.

30 ani închisoare pentru Dincă

Procesul în cazul Caracal s-a încheiat în prima instanță, la Tribunalul Olt, în luna iunie a acestui an, la trei ani de când adolescenta de 15 ani Alexandra Măceşanu a sunat la 112 anunțând că a fost răpită de pe stradă și cerând ajutor.

Gheorghe Dincă a fost judecat pentru răpirea şi uciderea Alexandrei Măceşanu (15 ani) și Luizei Melencu (18 ani). El a fost trimis în judecată de DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre.

Tribunalul Olt a pronunțat sentința vineri: 30 de ani de închisoare pentru Gheorghe Dincă.Este maximul de pedeapsă pe care îl putea primi, având în vedere că a împlinit 69 de ani. În situații similare, Parchetul solicită instanței o condamnare pe viață, dar în acest caz legea penală nu permite asta din cauza vârstei înaintate a lui Dincă.

Decizia nu este definitivă, Dincă având posibilitatea de a face apel.

Cum au fost împărţite daunele:

  • 100.000 de euro cu titlu de daune morale către Georgeta Melencu, mama Luizei
  • 100.000 către altă parte din proces, anonimizată
  • 10.000 de euro către altă parte anonimizată de instanţă
  • 500.000 de euro cu titlu de daune morale către Tudoriţa Măceşanu, mama Alexandrei.

În acelaşi dosar, Ştefan Risipiţeanu, un bărbat de 48 de ani din Caracal, vecin cu Dincă, e acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu.

 

Sursa: Ziarul National 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile