Actualitate, Externe, Politic

Cum arată apartamentul de 800.000 $, deținut de Zelenski în Crimeea, pe care rușii vor să pună mâna (+VIDEO )

Imobilul are o suprafață de 129 mp și a fost cumpărat de soția sa în 2013, după cum apare în declarația de avere a președintelui ucrainean.

Apartamentul se află într-o zonă luxoasă din Crimeea

Acesta este amplasat într-un dintre cele mai luxoase ansambluri imobiliare din Crimeea, în Palatul Livadia, monument istoric s-a cazat însuși Nicolae al II-lea și unde a fost susținută celebra conferință de la Yalta, la care au luat parte Stalin, Churchill și Roosevelt.

După anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia, familia Zelensky nu a folosit niciodată proprietatea. Familia Zelenski intenționează să folosească această proprietate numai după a-kiev-consilierul-lui-zelenski-cere-locuitorilor-din-crimeea-sa-pregateasca-adaposturi-antiaeriene-773677.html Ucrainei, a declarat serviciul de presă al lui Zelenski, după ce în presă au apărut informații despre această proprietate.

Apartamentul valoarează în prezent 800.000 de dolari. În 2019, Reuters a scris că soţia lui Volodimir Zelenski a cumpărat apartamentul de lux de la omul de afaceri Oleksandr Buryak, plătind mai puţin de jumătate din valoarea de piaţă a acestuia.

A fost cumpărat cu mult sub prețul pieței

Olena Zelenska a plătit, în 2013, suma de 163.893 de dolari pentru apartamentul cu trei camere, potrivit declaraţiei de venit depuse de soţul ei, ceea ce înseamnă 1.263 de dolari pe metru pătrat. Valoarea de piaţă la acel moment, potrivit site-ului domik.ua, era între 3.000 şi 4.000 de dolari pe metru pătrat.

În aprilie 2019, o agenție imobiliară estima că apartamentul era listat la 790.668 de dolari, de peste patru ori prețul de cumpărare din 2013 sau echivalentul a 5.195 de dolari pe metru pătrat.

 

Sursa : Andreea Vlad / Ziarul National 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile