Actualitate, Social

Cunoscut medic ginecolog de la Polizu, acuzat de omor: copiii născuți prematur, aruncați la gunoi până mureau sau uciși pentru a nu mai ocupa loc în incubator – Rafila știa despre cazul „Abatorul de Copii”

Medicul ginecolog Florian Robe este cercetat în calitate de suspect fiind acuzat de tentativă de omor calificat prin cruzimi.

El este acuzat că ar fi lăsat copiii născuți prematur ”să moară sau îi omora chiar el pentru a nu mai ocupa un loc în incubator”, arată avocatul Cuculis.

Medicul Florian Robe, acuzat de tentativă de omor

Acesta este audiat, vineri, ora 10.00, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, a anunțat avocatul Adrian Cuculis.

„Audiere în calitate de suspect în cazul Abatorul de Copii, care a ieșit la suprafață. Medicul ginecolog Florian Robe sau probabil mai bine zis „Mengele”, din cadrul Spitalului Polizu, este acuzat oficial de tentativă la omor calificat prin cruzimi”, a transmis avocatul Adrian Cuculis.

Potrivit avocatului Cuculis, din declarațiile date de asistente și cadre medicale de la Maternitatea Polizu, ”aceasta era o practică”.

Fapte de o cruzime incredibilă

”Am reușit să documentez acest caz însă reiese din declarațiile date de martori că Polizu, prin acest “Dr. Robe”, era un abator de copii prematuri, aruncați la propriu în coșul de gunoi, până mureau. Cele explicate mai sus și care sunt extrem de precise au fost și filmate și pe baza filmărilor s-a refăcut filmul ororilor”, mai precizează avocatul.

El mai amintește că un bebeluș ”a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze și să moară” și i s-ar fi făcut acte în fals ca să nu se afle de această ”practică”:

”Este începutul poveștii și probabil că vor ieși la iveală și alți părinți care nu știu ce s-a întâmplat cu copiii lor”, mai spune avocatul.

Cazul medicului de la Polizu, acuzat că arunca bebelușii născuți prematur la gunoi și îi lăsa să moară, a ajuns în atenția ministrului Sănătății.

Alexandru Rafila a avut o primă reacție în acest sens. Oficialul a anuntat că există verificări la Spitalul Polizu, după ce medicul ginecolog Florian Robe a fost audiat vineri într-un dosar în care este acuzat de tentativă de omor.

Alexandru Rafila știa despre cazul „Abatorul de Copii”

„Inspecția Sanitară este acolo, atât colegi de la Ministerul sănătății cât și de la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București. Am verificat, nu este un caz nou, este un caz de acum 3 ani, din 2019. Este o anchetă penală în curs, nu putem să intervenim în niciun fel în cadrul acestei anchete.

Inspecția Sanitară nu face anchete. Evaluează modul în care se acordă îngrijirile de natură medicală, dacă se respectă condițiile igienico-sanitare. Nu putem să facem anchetă la Ministerul Sănătății. Nu putem să verificăm decât situația actuală, nu ce a fost acum trei ani.”, a precizat Alexandru Rafila, la Antena 3 CNN.

Medicul ginecolog Florian Robe din cadrul Spitalului Polizu, care activează și la alte spitale, este acuzat oficial de tentativă de omor calificat prin cruzimi. Acesta a fost audiat vineri, în calitate de suspect, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, în cazul „Abatorul de Copii”.

 

Sursa: Ziarul National

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile