Actualitate, GREAT RE!SET, Politic

Liz Truss a demisionat din funcția de prim-ministru al Marii Britanii – Boris Johnson, ar putea să încerce o revenire la vârful politicii britanice?

Premierul britanic Liz Truss și-a anunțat demisia, într-o declarație susținută în fața reporterilor chiar la intrare în sediul din 10 Downing Street.

Anunțul a venit după o discuție cu președintele Comitetului din 1922 al deputaţilor conservatori britanici, Sir Graham Brady, vicepremierul Thérèse Coffey și liderul conservator Jake Berry.

„Am venit în funcție într-o perioadă de mare instabilitate economică și internațională.

Familiile și întreprinderile erau îngrijorate de cum să-și plătească facturile.

Războiul ilegal al lui Putin în Ucraina amenință securitatea întregului nostru continent, iar țara noastră a fost afectată prea mult timp de creșterea economică scăzută. Am fost aleasă de Partidul Conservator cu un mandat pentru a schimba acest lucru. Am livrat proiectul privind facturile la energie și reducerea asigurărilor naționale. Am stabilit o viziune pentru o economie cu taxe reduse, care să aibă o creștere ridicată și care să profite de libertățile Brexit-ului. Recunosc totuși, având în vedere situația, că nu pot îndeplini mandatul pentru care am fost aleasă de Partidul Conservator. Prin urmare, am vorbit cu Majestatea Sa Regele pentru a-l anunța că îmi dau demisia din funcția de lider al Partidului Conservator. În această dimineață, m-am întâlnit cu președintele Comitetului 1922, Sir Graham Brady. Am convenit că vor avea loc alegeri pentru conducere în săptămâna viitoare. Acest lucru ne va asigura că rămânem pe calea de a ne îndeplini planurile fiscale și de a menține stabilitatea economică și securitatea națională a țării noastre. Voi rămâne prim-ministru până când va fi ales un succesor”, a transmis Truss, citată de The Guardian.  Liz Truss a rezistat în funcție 44 de zile.

Noul prim-ministru al guvernului Regatului Unit va fi desemnat până în data de 28 octombrie, adică până la sfârșitul săptămânii viitoare, a anunțat, joi, un reprezentant al Partidului Conservator. Partidul și guvernul de la Londra au nevoie de un nou lider după ce Liz Truss și-a anunțat demisia după o lună și jumătate în funcție, iar predecesorul ei imediat, Boris Johnson, ar putea să încerce o revenire la vârful politicii britanice.

 

Sursa: Mediafax

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile