Actualitate, Politic

Marcel Ciolacu a dat un ordin-BOMBĂ în PSD! Asta aruncă în aer toate calculele politice! – Kelemen Hunor nu vrea UDMR fără PNL

Marcel Ciolacu şi-a anunţat colegii din PSD că vor urma alegeri anticipate în România. De asemenea, ordinul preşedintelui social-democraţilor este ca toată lumea din teritoriu să fie gata pentru acest moment.

Se pare că Paul Stănescu a avut discuții cu secretarii executivi din filiale pentru a le prezeta planul de organizare.

Ce i-a anunţat Marcel Ciolacu pe PSD-işti?

„Președintele (PSD-n.r.) Marcel Ciolacu ne-a dat ordin ca Partidul Social Democrat să se pregătească pentru alegerile anticipate. Ne-a spus că actuala criză politică va avea ca finalitate alegerile anticipate”, spune unul din liderii organizațiilor județene PSD.

 

Potrivit acestuia, la PSD a fost organizată echipa de campanie națională, care împreună cu consultanții partidului lucrează la strategia PSD în vederea anticipatelor.

 

„Peste 2,1 milioane de pliante au fost distribuite deja către toate județele. De altfel, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a avut în această săptămână discuții cu secretarii executivi din filiale pentru a le transmite planul de organizare pentru perioada următoare”, potrivit altor surse din conducerea social-democraților.

 

Iohannis nu crede în alegeri anticipate

Președintele a afirmat recent că, „în realitate, este aproape imposibil de declanșat alegeri anticipate”.

 

„Ce ar aduce? Aceleași partide, probabil cu aceleași procente, poate puțin, puțin modificate, ceea ce ne-ar exact înapoi în situația în care suntem astăzi.

 

Deci, în teorie, în Constituție sunt prevăzute astfel de alegeri, însă ele, constituțional, nu sunt bine definite și nu au avut loc niciodată până acum, din aceste considerente, alegeri anticipate.

Faptul că un partid tot defilează cu alegeri anticipate mi se pare mai degrabă o formă de eschivă din partea acestui partid, decât altceva”, a declarat, pe 7 octombrie, Klaus Iohannis.

 

Kelemen Hunor nu vrea UDMR fără PNL

 

Kelemen Hunor precizează că următorul premier trebuie să gestioneze în mod prioritar patru domenii: „trebuie să învingă valul patru al pandemiei, trebuie să rezolve problema prețurilor galopante la energie, trebuie să pregătească bugetul pe anul 2022 și proiectele asumate din PNRR”.

 

De asemenea, Hunor a mai zis că nici nu vrea să audă de o alianţă cu USR fără PNL.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile