Actualitate, Politic

Rezultatele alegerilor de la Consiliul Național PNL: Bode – secretar general, Motreanu – prim-vicepreședinte pe strategii politice și Guran – vicepreședinte pe apărare

Lucian Bode ales secretar general, Dan Motreanu prim-vicepreședinte și Virgil Guran vicepreşedinte pe apărare

La Consiliul Naţional al PNL, care a avut loc vineri la Poiana Brașov, s-a definitivat echipa de conducere a partidului din spatele premierului Nicolae Ciucă.

Astfel, Lucian Bode a fost votat pentru funcţia de secretar general, cu 606 de voturi pentru și 40 anulate, Dan Motreanu a fost ales prim-vicepreşedinte cu cel mai mare număr de voturi, 736 pentru, şi doar 5 anulate.

Virgil Guran a fost ales vicepreşedinte, cu 459 de voturi pentru. Contracandidatul său, Vergil Chiţac, a primit 129 de voturi. Un număr de 50 de voturi au fost anulate, scrie Agerpres.

Virgil Popescu și-a retras candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte. Dan Motreanu, singurul candidat

Actualul ministru al energiei, Virgil Popescu, s-a retras, vineri, din cursa pentru postul de prim-vicepreşedinte, la Consiliul Naţional al PNL de la Poiana Braşov.

În aceste condiții, Dan Motreanu rămâne unic candidat pentru funcția de prim-vicepreședinte în domeniul strategiilor politice.

După ce a aflat că va prelua această funcție, europarlamentarul Dan Motreanu a declarat că este nevoie de unitate în PNL pentru ca partidul să se concentreze pe problemele guvernării.

”Ne aşteaptă o perioadă dificilă, o perioadă foarte grea într-un context internaţional foarte greu şi cred că acest gest al lui Virgil Popescu de a-şi retrage candidatura are o semnificaţie mult mai mare decât pare la prima vedere, pentru că arată atât maturitatea noastră, cât şi începutul unei unităţi care să ducă Partidul Naţional Liberal din nou la un scor care să ne permită să câştigăm alegerile.

Avem nevoie de unitate în acest moment mai mult ca niciodată şi avem nevoie de această unitate pentru a ne concentra pe problemele care există astăzi, o mare provocare pentru guvernul condus de premierul liberal, şi cred că toate energia miniştrilor noştri, toată energia partidului nostru trebuie dusă în această direcţie”, a spus Motreanu.

 

Sursa: fanatik.ro

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile